Alžír – káva a vaječný koňak

Alžírská kávaPokud jste milovníky spojení kávových nápojů s alkoholem, máme pro Vás tip na vynikající alžírskou kávu. Jak přísloví říká: ´sto lidí, sto chutí´. Je tedy známo více než mnoho receptu na ´správnou´ přípravu této kávy. Není možné vypíchnout pouze jednu, tu pravou, nicméně můžeme doporučit námi ověřený postup, který Vám ve výsledku nabídne tu nejlahodnější alžírskou kávu.

Nyní pojďme přejít k samotné přípravě kávového nápoje.

Budeme potřebovat:

  1. kvalitní espresso z čerstvé kávy Royal Gold
  2. 2 cl vaječného koňaku
  3. šlehačka
  4. sklenici k servírování kávového nápoje

Základem, tak jako u téměř každého kvalitního kávového nápoje, je pravé espresso. Pokud nevíte, co si pod tímto pojmem představit, nabízíme Vám pomocnou ruku v článku Espresso=zdravá káva. Takto připravené espresso prodloužíme horkou vodou a přidáme vaječný koňak. Optimální množství je 2 cl na 1 espresso, jinak se ale samozřejmě meze nekladou. Nakonec dozdobíme šlehačkou. Určitě je dobré preferovat domácí šlehačku před tou ve spreji, vzhledem ke kvalitě obou porovnávaných výrobků. Hotový nápoj není nutné (ani během přípravy) doslazovat. Vaječný likér je sám o sobě velmi sladký a rozhodně není dobré ´přebíjet´ chuť kávy cukrem.

Nyní už zbývá jen popřát dobré chutnání.

    Kontaktujte nás

    Telefon: 602 19 05 23
    vyplňte formulář


    Splátky ESSOX

    Patronka čerstvé kávy

    Gaviota na Facebooku