Frappé – osvěžte se kávou
Pokud jste milovníky kávy, v horkých letních dnech by Vás od její konzumace mohly odradit vysoké teploty. V případě, že tomu tak je, máme pro Vás recept na přípravu exluzivního frappé.
Frappé – též zvané café frappé je považováno za řecký národní nápoj. Jeho původ se datuje k roku 1957 na strojírenském veletrhu, kde v podstatě vznikl omylem při prezentaci jiného produktu z důvodu nedostupnosti horké vody pro přípravu kávy. Tento nápoj se stal charakteristickým znakem řeckého venkova v poválečném období. I nyní byste v Řecku těžko hledali kavárnu, která nenabízí frappé.
K přípravě frappé budete potřebovat následující:
- 1 espresso
- 1 dcl mléka
- 5 kostek ledu
- 2 lžicky cukru
- frapovač
- sklenice k servírování hotového nápoje
Do frapovací nádoby postupně přidáme všechny suroviny a za pomocí shakeru necháme řádně promíchat.
Při dodržení ingrediencí a daného postupu si připravíte elegantní nápoj, který Vás osloví svou jemnou chutí a zároveň osvěží v horkých letních dnech.
Objevte s námi i Vy kouzlo café frappé