French press -  kvalitně připravená káva

Co vlastně znamená pojem  french press“ ?

Jedná se o přístroj určený pro jednoduchou přípravu kávy. Informace o původu french pressu jsou velmi nejednoznačné.  Ať už byl na počátku 19. století jeho tvůrcem Jean Babtiste de Belloy- Morangle nebo Benjamin Thompson, s jistotou lze potvrdit pouze patentování tohoto kávovaru italským designerem Attillo Calimanim v roce 1929.  

Káva připravená ve french pressu - výhody

  •        příprava zdravé kávy -  na rozdíl od tradičního turka
  •        jednoduchost a rychlost přípravy
  •        snadná údržba kávovaru (french pressu)

K přípravě kávy budete potřebovat následující:

  1. kávovar french press
  2. 30 g kvalitní čerstvě pražené a nahrubo namleté kávy Royal Gold
  3. 500 ml vody o teplotě 92 – 94 °C
  4. šálek nebo konvice k servírování nápoje

 

Příprava kávy ve french pressu uspokojí i ty nejnáročnější milovníky kávy, avšak jako vše ostatní má svá pravidla.

V rychlovarné konvici přiveďte vodu k varu. Poté ji nechte 30 vteřin odstát, aby její teplota klesla na 92 – 94 °C. Z french pressu odejměte víko se sítkem a nadávkujte příslušné množství kávy. Kávu zalijte odpovídajícím množstvím vody a přikryjte víkem se zvednutým sítkem pro uchování správné teploty. Kávu nechte louhovat 3 minuty. Během této doby doporučujeme připravovaný nápoj alespoň 1x promíchat kvůli zvýšení vyluhování kávy. Po uplynutí 3 minutového intervalu opatrně stlačte sítko na dno french pressu.

Takto připravenou kávu doporučujeme ihned servírovat v šálcích nebo v konvici. Dbejte na doporučenou dobu extrakce kávy a nikdy ji v kávovaru – french pressu nenechávejte déle. Pokud se doba extrakce kávy prodlouží, hrozí přelouhování, tudíž znehodnocení kávy.

 

Nyní si i Vy můžete jednoduše připravit kvalitní kávu ve french pressu.

    Kontaktujte nás

    Telefon: 602 19 05 23
    vyplňte formulář


    Splátky ESSOX

    Patronka čerstvé kávy

    Gaviota na Facebooku