Cafe LatteCaffe Latte Macchiato

Caffé latté macchiato

  • původně pochází z Itálie, kde je také považována za dezertní nebo-li odpolední kávu pro chvíle strávené s přáteli nebo nad knihou v kavárně či restauraci
  • tento typ kávy, kterému se dostává velké přízně hlavně u ženské části populace, se může dle chuti kombinovat s různými příchutěmi (čokoláda, vanilka, karamel aj.)

Milujete větší a slabší kávu s mlékem?

Právě Vám tedy nabízíme jedinečný recept na přípravu pravého caffe latte macchiata.

Ke správné přípravě pravého latte budete potřebovat:

  1. 3 dl plnotučného mléko k našlehání mléčné pěny
  2. pravé espresso 25 – 30 ml  (jak připravit to pravé espresso si můžete přečíst v článku  ESPRESSO=ZDRAVÁ KÁVA)

Postup:

Do výrobníku mléčné pěny nalijte 30 ml vychlazeného mléka. Výrobník je pro přípravu mléčné pěny pro domácí použití nejlepší volbou z důvodu rychlosti a jednoduchosti přípravy. Napěněné mléko nikdy nepřesáhne teplotu 68°C a tím neznehodnotí chuť Vaší kávy. Mléčnou pěnu přelijte do sklenice a nechte odstát, tím docílíme oddělení mléka od mléčné pěny. Mezitím si připravte pravé espresso (25 – 30 ml). Poté espresso nalijte do sklenice přes pěnu. Tento postup Vám zaručí vznik trikolory ( 1/3 mléka, 1/3 kávy a 1/3 mléčné pěny). Takto připravené Caffe latte macchiato potěší všechny Vaše smysly.

Přejeme dobrou chuť!

Výrobník mléčné pěny  Výrobník mléčné pěny

    Kontaktujte nás

    Telefon: 602 19 05 23
    vyplňte formulář


    Splátky ESSOX

    Patronka čerstvé kávy

    Gaviota na Facebooku