Caffe Latte Macchiato
Caffé latté macchiato
- původně pochází z Itálie, kde je také považována za dezertní nebo-li odpolední kávu pro chvíle strávené s přáteli nebo nad knihou v kavárně či restauraci
- tento typ kávy, kterému se dostává velké přízně hlavně u ženské části populace, se může dle chuti kombinovat s různými příchutěmi (čokoláda, vanilka, karamel aj.)
Milujete větší a slabší kávu s mlékem?
Právě Vám tedy nabízíme jedinečný recept na přípravu pravého caffe latte macchiata.
Ke správné přípravě pravého latte budete potřebovat:
- 3 dl plnotučného mléko k našlehání mléčné pěny
- pravé espresso 25 – 30 ml (jak připravit to pravé espresso si můžete přečíst v článku ESPRESSO=ZDRAVÁ KÁVA)
Postup:
Do výrobníku mléčné pěny nalijte 30 ml vychlazeného mléka. Výrobník je pro přípravu mléčné pěny pro domácí použití nejlepší volbou z důvodu rychlosti a jednoduchosti přípravy. Napěněné mléko nikdy nepřesáhne teplotu 68°C a tím neznehodnotí chuť Vaší kávy. Mléčnou pěnu přelijte do sklenice a nechte odstát, tím docílíme oddělení mléka od mléčné pěny. Mezitím si připravte pravé espresso (25 – 30 ml). Poté espresso nalijte do sklenice přes pěnu. Tento postup Vám zaručí vznik trikolory ( 1/3 mléka, 1/3 kávy a 1/3 mléčné pěny). Takto připravené Caffe latte macchiato potěší všechny Vaše smysly.
Přejeme dobrou chuť!